Stress is een slechte raadgever! In tijden van stress maken we ontzettend vaak ‘slechtere’ keuzes en zorgen we minder goed voor onszelf. (Ja, ik ook!)
Vanwege de maatregelen op dit moment, is dit voor velen ook een ‘kans’ om echt goed over bepaalde zaken na te denken.

Hoe gezond ben jij?

En specifiek ook over je ‘gezondheid’. Hoe gezond ben jij? Hoeveel stress heb jij bijvoorbeeld in je leven? Is dat ‘kortstondig’ of ‘chronisch’? Heb je überhaupt een goed beeld bij ‘wat stress precies is’? En hoe dit werkt in je lichaam? In het geval van chronische stress is dit het perfecte moment daar NU wat aan te doen. Chronische stress is echt een sluipmoordenaar. Een week korter of slechter slapen is geen probleem. Net als een week langere werkdagen maken. We kunnen dit heel lang ‘overleven’, tot we het niet meer kunnen!

Voor je het weet heb je voor 11u al 5 of 6 koffie op, is je lontje erg kort en heb je een constant opgejaagd gevoel in je lichaam. En ‘om te ontspannen’ pak je nog ff een extra wijntje of een biertje. Als gevolg hiervan kunnen je lichaamscellen minder goed functioneren. Dit verstoort een heleboel zaken en ‘pathways’ in je lichaam. Na verloop van tijd werken sommige helemaal niet meer goed. Dat is het moment dat ‘de goede’ het werk moeten gaan overnemen van de niet goed werkende cellen. Dit levert chaos op!
En ‘opeens’ zit je in een cascade van klachten; enorme cravings (door enorme pieken en dalen in je bloedsuiker), je hebt last van brainfog, en je bent constant enorm moe. Bovendien verbruikt je lichaam ook meer ‘vitamines en mineralen’ in tijden van stress.

Je vertelt jezelf vervolgens dat je echt moet gaan sporten, maar het lukt je niet. Het wordt alleen maar erger. Dit zijn slechts enkele gevolgen van chronische stress.

Wacht niet tot het te laat is! Neem je gezondheid serieus en geef het prioriteit!

Share This