Mensen helpen is mijn grootste passie en in deze tijden doe ik niets liever. Maar man oh man wat een bizarre tijden. Surrealistisch eigenlijk!

De afgelopen 2 weken is er persoonlijk ook heel veel gebeurt want ik ben voor de tweede keer vader geworden.

Als je vervolgens 3 dagen later je bedrijf moet sluiten door een wereldwijde pandemie voelt dat net alsof je in een slechte film zit. Nou zei een heel wijs man echter ooit ‘ Elk nadeel heeft zijn voordeel’. Ik geniet maximaal van mijn gezin op dit moment!!

Omdat afgeraden wordt om fysiek contact te hebben en vooral “social distance” te houden ga ik me meer focussen op het delen van content om dan toch te kunnen doen wat ik het liefst doe! Mensen helpen / inspireren goed voor zichzelf te zorgen.

Ook voor mij zijn het natuurlijk hele onzekere tijden. Tijden van stress. En dat is vaak een slechte raadgever! We maken vaker ‘slechtere keuzes’ en zorgen daardoor minder goed voor onszelf. (Ja, is ook!).

Vooral de laatste jaren heb ik mezelf meer en meer verdiept in ‘gezondheid’, ‘stress(management)’ en ‘energiemanagement’. Studeer ik bij mensen als Dr Bryan Walsh, Luke Leaman (MuscleNerds), Kassem Hanson (N1 Education) en nog vele anderen. Vanwege de maatregelen op dit moment, is dit voor velen ook een ‘kans’ om echt goed over bepaalde zaken na te denken. En specifiek ook over je ‘gezondheid’. Hoe gezond ben jij?

Blijf bewegen / blijf actief

De komende tijd wil ik je voorzien van hele waardevolle tips waar je GELIJK profijt van hebt! De eerste is: Blijf bewegen!! Dit is echt cruciaal vanwege meerdere redenen!

Beweeg in welke vorm dan ook! Blijf niet hangen in het feit dat je niet kunt doen wat je normaal altijd doet. Wees creatief. (Dit kun je echt zelf en hier heb je echt niet per se een van de biljoen ‘thuisworkouts’ voor nodig!) Wandelen, fietsen, squatten, pushups, yoga, mobility drills, noem maar op. (Dit is echt een perfect moment om aan je mobiliteit te werken als je het mij vraagt). 

Een van de eerste ‘compensaties’ die je veel ziet in tijden van stress is het feit dat mensen steeds minder actief worden. De Non Exercise Activity Thermogenisis (N.E.A.T) gaat omlaag. In gewoon nederlands: we bewegen steeds minder. Dit heeft een aantal nadelige gevolgen:

  • Beweging (N.E.A.T) stuurt onder ander je hypothalamus aan. Die oa verantwoordelijk is voor het controleren van je verlangen om te eten (oops….). 
  • Mensen voelen zich ‘minder verzadigd’ na het eten.
  • De kans op ‘teveel eten’ wordt groter.
  • De kans op ‘slechtere keuzes’ neemt toe. (Hallo suiker behoefte iemand….).
  • Je lichaam gaat steeds minder energie (ATP) aanmaken waardoor je steeds vermoeider wordt.

En wat gebeurt er als gevolg van bovenstaande:

JUIST, dan maken we nog slechtere keuzes.

Enkele tips voor je dagelijks leven:

  • Neem de trap
  • parkeer verder weg
  • doe lopend boodschappen

KEEP MOVING!!!

Share This